PROMOVARE ODS

De la insolvență la afacere de top în Sibiu – Povestea neștiută a mezelurilor de la Bătrânu’ Sas

0 456

Pe o piață în care se vorbește demult și tot mai des despre produse injectate, pline de E-uri și transformate în toate felurile, doi tineri sibieni au avut curajul ca acum câțiva ani să înceapă o afacere ”curată”. Și-au dorit să producă mezeluri de calitate, 100% din carne, fără niciun fel de adaos sau chimicale. Și au reușit, pentru că brand-ul pe care l-au creat, Bătrânu’ Sas, este acum cel mai cunoscut pe piața din Sibiu.

Au dezvoltat o afacere în insolvență
Adrian Munteanu face parte dintr-o familie care acum câțiva ani avea o afacere de catering. Produceau și mezeluri, dar numai pentru aceste contracte. Afacerea nu a mai mers și a intrat în insolvență. Adrian a plecat la New York, unde a făcut un masterat în management și arte culinare. S-a întors dorindu-și să salveze ceva din afacerea familiei. ”A venit la mine cu câteva idei, am zis că încercăm și am pornit la drum. Am preluat de la afacerea în insolvență aparatură, locație, oameni și am început treaba”, își amintește celălalt asociat din afacere, Andrei Drăgan.

Bătrânu’ Sas chiar a fost un bătrân sas
Cei doi sibieni și-au dorit să aducă pe piață produse de calitate. ”Aveam niște rețete de la cealaltă firmă, rețete ale unui sas, se numea Roth, un foarte cunoscut măcelar în Sibiu. Erau rețete simple, cu ingrediente uzuale, fără nimic special, deci naturale. Am început cu parizer, salam de vară și crenvurști”, spune Andrei Drăgan. Așa că numele afacerii a venit natural… Bătrânu’ Sas.

Plecând de la aceste rețete cei doi sibieni au dezvoltat rapid gama oferită clienților. ”Niciunul dintre noi nu este de meserie. Amândoi suntem economiști, așa că rețetele pe care le avem sunt unice, nu se găsesc în altă parte. Acesta este avantajul- neștiind cum se fac rețetele, facem ceea ce ne place și are gust”, spune Andrei Drăgan.

100% carne, 100% originalitate
Produsele Bătrânu’ Sas sunt făcute din carne, fără niciun adaos chimic. ”Din nou, pentru că nu suntem de meserie, este un avantaj, pentru că nu știm cum se folosesc produsele acestea de optimizare a profitului, așa că nu le folosim. Oferim clienților produse din carne 100%, la fel cum este și sloganul nostru”, spune Andrei Drăgan.
Cei doi tineri sunt cei care au adus sibienilor în galantare cârnații cu cimbru sau Leberkäse. ”Ne-am gândit cu ce ar merge bine cârnații, și așa am ajuns să adăugăm cimbru. Pentru leberkäse am testat doi ani. Pentru că nu aveam pe cine să întrebăm rețeta exactă, am realizat-o noi. Este un produs care se coace, este mai dificil de făcut, așa că am tot schimbat câte ceva până am ajuns la rețeta pe care o vindem acum”, dezvăluie Andrei Drăgan.

Și hot-dog-ul care se vinde în magazinul din Piața Mică este special. ”Hot-dog-ul nu are membrană. La producție, după ce li se dă forma, este înlăturată. Este mult mai gustos așa și ușor de mâncat”, spune Andrei Drăgan.

Marketing-ul, o parte a succesului
Bătrânu’ Sas este ușor de recunoscut. Nu doar prin prisma produselor, ci și ca imagine. Este singura carmangerie din Sibiu care are un logo, o siglă, se promovează pe Internet, are pagină de Facebook. ”Marketing-ul, publicitatea, sunt și ele foarte importante. Am dat o imagine produselor. Degeaba ai produse bune dacă nu le faci cunoscute și asa. Mix-ul acesta dintre calitatea produselor, a serviciilor și marketing ne-a adus notorietatea”, crede Andrei Drăgan.

Bătrânu’ Sas are patru magazine în Sibiu și până la finalul anului se va deschide și al cincilea. Este însă singurul producător care preia comenzi pe Internet și trimite produse în toată țara. ”Știu că mai este cineva dar care face livrare doar în București. Noi trimite oriunde, pentru că folosim niște cutii speciale care mențin temperatura de până la 8 grade timp de 48 de ore. Coletele sunt trimise cu un curier rapid, deci ajung reci, ca din frigider”, spune Andrei Drăgan. Pe zi, la Bătrânu’ Sas se produc 600-700 de kilograme de mezeluri.

 

 

Comentarii
Incarca...
Loading...